Мощни торнада в САЩ отнеха живота на поне 90 човека, съобщи

...
Мощни торнада в САЩ отнеха живота на поне 90 човека, съобщи
Коментари Харесай

Поне 90 са жертвите на мощните торнада в САЩ

Мощни торнада в Съединени американски щати лишиха живота на поне 90 индивида, заяви  Стихиите пометоха 6 щата и оставиха в неопределеност десетки хора. Днес издирването на оживелите продължава.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разпореди спомагателна федерална помощ за щата Кентъки поради торнадата и бурите, признавайки, че в щата има огромно естествено злополучие, оповестиха от пресслужбата на Белия дом.  " Помощта може да включва безплатни средства за краткотрайно настаняване и ремонт на жилища, нисколихвени заеми за покриване на незастраховани имуществени вреди и други стратегии за подкрепяне на физически лица и притежатели на предприятия, с цел да се възстановят от последствията от бедствието ", се споделя в известието.

Според губернатора Анди Бешир броят на жертвите може да надвиши 100.

Вихърът в Кентъки е бил толкоз мощен, че е съумял да обърне самолети на едно от летищата, оповестиха управляващите. 12 машини и 18 хангара са били изцяло унищожени, а парчета от тях са отнесени чак до околните къщи. За благополучие, на летището няма жертви и потърпевши, само че притежателят разгласи, че вредите са големи.

Мощните стихии са изравнили със земята най-малко 1000 жилища съответно в Кентъки съгласно губернатора Анди Бъшиър.  

40 души са били избавени в срутена фабрика за свещи, само че други 60 са в неопределеност.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР